Ciasto Kinder Country

4.5 (202 ocen)

To bardzo słodkie ciasto. Smakuje dokładnie jak słynny batonik.

Składniki:

  • 350 ml śmietany 36%
    250 g serka mascarpone
    300 g herbatników
    2 białe czekolady
    2 mleczne czekolady
    3 szklanki płatków śniadaniowych, ziarenek pszenicy w miodzie
    odrobina płatków do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (202 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto kinder country - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, a na nim układamy herbatniki. Jeden obok drugiego. Szczelnie.
  • 2. Białą czekoladę topimy w kąpieli wodnej. 200 ml śmietany ubijamy na sztywno i pod koniec ubijania dodajemy serek mascarpone oraz ostudzoną białą czekoladę.
    Następnie dodajemy 3 szklanki płatków i delikatnie mieszamy łyżką. Gotową masę przekładamy na herbatniki.
  • 3. Mleczną czekoladę topimy w kąpieli wodnej. Ubijamy pozostałe 150 ml kremówki i powoli wlewamy do niej przestudzoną czekoladę. Masę wykładamy na .ciasto. Posypujemy płatkami. Chłodzimy kilka godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować