CIASTO KINDER COUNTRY

4.5 (145 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ciasto kinder country to jedno z pyszniejszych i łatwiejszych w przygotowaniu. Natomiast jest tak pyszne że nikt się jemu nie oprze. Ideale dla dzieci i nie tylko :)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI :
    250 g herbatników
    2 białe czekolady 200 g + 1/4 szklanka mleka
    1 czekolada mleczna 100 g
    250 g serka Mascarpone
    250 g chrupek kangus
    300 ml śmietany 30 %
    1 łyżka żelatyny + 1/4 szklanka wrzątku
    2 cukry waniliowe
    3 łyżki cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto kinder country - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. PRZYGOTOWANIE :

    Czekolady białe rozpuszczamy z dodatkiem mleka w mikrofalówce i mieszamy. Następnie studzimy.
    Żelatynę rozpuszczamy i studzimy.
    Bardzo zimna śmietanę ubijamy z cukrami na sztywno, wlewamy białe czekolady, chwilkę miksujemy, następnie wlewamy żelatynę i szybko miksujemy.
    Do śmietany wsypujemy płatki kangus, trochę zostawiamy do posypania na wierzchu. Masę dokładnie mieszamy.
    Blaszkę 25-30 cm, wykładamy papierem do pieczenia, rozkładamy 1 część ciastek i wylewamy na nią masę. Układamy 2 część ciastek i lekko je dociskamy. Ciasto chłodzimy a w między czasie rozpuszczamy mleczną czekoladę z odrobiną mleka i studzimy.
    Na zimne ciasto wylewamy czekoladę, rozsmarowujemy i posypujemy pozostałymi płatkami.
    Ciasto chłodzimy. Po kilku godzinach nadaje się do jedzenia.
    Najsmaczniejsze na drugi dzień, polecam. Smakuje prawie tak jak słynny batonik kinder contry.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Dla dzieci Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować