Ciastka smażone na oleju

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ciasteczka z przepisu mojej mamy. Zdobyłam foremkę do rozetek więc postanowiłam usmażyć ciasteczka. Polecam są pyszne.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jajka
    1 szklanka mąki
    1 szklanka mleka
    olej do smażenia
    cukier puder do posypania ciastek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Ciastka smażone na oleju - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę,mleko i jajka zmiksować w mikserze na jednolitą masę. Odstawić na około 10 min. W garnku rozgrzać olej. Przed smażeniem foremkę do rozetek(ciastek) zanurzyć w gorącym oleju a następnie zanurzyć w cieście do 3/4 wysokości – uważając aby nie zanurzyć całej bo wtedy ciastko nie da się zdjąć z rozetki. Smażyć kilka sekund do zarumienienia. Ostrożnie zdjąć z foremki pomagając sobie wykałaczką na talerz wyłożonym papierowym ręcznikiem . Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować