Ciastka smażone na oleju

4.45 (152 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ciasteczka z przepisu mojej mamy. Zdobyłam foremkę do rozetek więc postanowiłam usmażyć ciasteczka. Polecam są pyszne.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jajka
    1 szklanka mąki
    1 szklanka mleka
    olej do smażenia
    cukier puder do posypania ciastek
Wystaw ocenę:

4.45 (152 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Ciastka smażone na oleju - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę,mleko i jajka zmiksować w mikserze na jednolitą masę. Odstawić na około 10 min. W garnku rozgrzać olej. Przed smażeniem foremkę do rozetek(ciastek) zanurzyć w gorącym oleju a następnie zanurzyć w cieście do 3/4 wysokości – uważając aby nie zanurzyć całej bo wtedy ciastko nie da się zdjąć z rozetki. Smażyć kilka sekund do zarumienienia. Ostrożnie zdjąć z foremki pomagając sobie wykałaczką na talerz wyłożonym papierowym ręcznikiem . Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować