Ciastka korzenno imbirowe z brązowym cukrem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Miękkie masło zmiksować z cukrami.
Następnie dodać jajko oraz miód i przesianą mąkę razem z sodą, cynamonem, imbirem, przyprawą do piernika, kakao oraz solą. Zmiksować wszystko do połączenia składników.
Ciasto schłodzić w lodówce przez godzinę, aby się lepiej dało formować.
Po tym czasie formować średnie kulki lekko je spłaszczyć i każdą kulkę obtoczyć w brązowym cukrze. Ciastka ułozyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 170 C przez około 15 -18 minut.
Smacznego.
Porady
Po upieczeniu ciasteczka korzenne koniecznie należy przechowywać w szczelnym pojemniku. Trzymane na zewnątrz dosyć szybko wysychają i są twarde.
Komentarze