Ciastka Fedory

4.5 (191 ocen)

  • Łatwy

Ciasteczka są bardzo orginalne i naprawdę wyśmienicie smakują:) Polecam!!

  • Łatwy

Składniki:

  • - fasola jaś: 1 szklanka
    - gorzka czekolada: 100 gramów
    - cukier puder: 4 łyżki
    - kakao: 1 łyżka
    - płatki migdałowe: 4 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Ciastka fedory - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciastka Fedory2 1. fasolę namoczyć całą noc we wodzie. Następnie ugotować do miękkości. Odcedzić, dodać połamaną na kawałki czekoladę i zmiksować blenderem póki gorące, aż czekoalda się rozpuści. Następnie dodać cukier puder i kakao. Płatki uprażyć na suchej patelni, ostudzić i posiekać. Dodać do masy. Formować małe kuleczki. Wstawić na 2 godz. do lodówki. Następnie kolejno obtaczać w kakao, wiórkach kokosowych lub podprażonych płatkach migdałowych.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola jaś Gorzka czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować