Ciasteczka z masłem orzechowym i kawałkami czekolady

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Przepyszne, błyskawiczne w wykonaniu ciasteczka z masłem orzechowym i kawałkami czekolady!

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 100g masła
    - 120g masła orzechowego
    - 130g cukru trzcinowego
    - 1 jajko
    - cukier z prawdziwą wanilią lub ekstrakt z wanilii
    - 170g mąki
    - 2/3 łyżeczki sody
    - 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia
    - szczypta soli
    - 100g pokrojonej czekolady
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Ciasteczka z masłem orzechowym i kawałkami czekolady - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
    Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, piekarnik nagrzać do 175 stopni C.

    Do miski włożyć miękkie masło, masło orzechowe i cukier trzcinowy. Ubijać przez około 5 minut aż masa będzie jaśniejsza i bardziej puszysta. Dodać jajko, wanilię i ubijać jeszcze przez około 3 minuty.

    W oddzielnej misce wymieszać mąkę z sodą, proszkiem do pieczenia i solą. Mieszankę wsypać do ubitej masy i delikatnie wymieszać lub krótko zmiksować. Dodać pokrojoną w drobne kawałeczki czekoladę.

    Z otrzymanego ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego i układać na blasze z zachowaniem odstępów. Piec około 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Masło orzechowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować