Ciasteczka z masłem orzechowym i kawałkami czekolady - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, piekarnik nagrzać do 175 stopni C.
Do miski włożyć miękkie masło, masło orzechowe i cukier trzcinowy. Ubijać przez około 5 minut aż masa będzie jaśniejsza i bardziej puszysta. Dodać jajko, wanilię i ubijać jeszcze przez około 3 minuty.
W oddzielnej misce wymieszać mąkę z sodą, proszkiem do pieczenia i solą. Mieszankę wsypać do ubitej masy i delikatnie wymieszać lub krótko zmiksować. Dodać pokrojoną w drobne kawałeczki czekoladę.
Z otrzymanego ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego i układać na blasze z zachowaniem odstępów. Piec około 15 minut.
Komentarze