CIASTKA Z MASŁEM ORZECHOWYM I KAWAŁKAMI CZEKOLADY

5 (1 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Kruche ciasteczka z dodatkiem masła orzechowego i mlecznej czekolady to idealna słodka przekąska dla małych i dużych. Ciastka przygotowuje się bardzo szybko. W parę chwil mamy przepyszne ciastka do szklanki mleka.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g masła,
    5 łyżek masła orzechowego,
    pół szklanki cukru,
    łyżeczka proszku do pieczenia,
    szklanka mąki pszennej,
    1 jajko,
    100 g mlecznej czekolady z kawałkami orzechów.
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Ciastka z masłem orzechowym i kawałkami czekolady - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wrzucamy masło, masło orzechowe, wsypujemy cukier, proszek do pieczenia, mąkę oraz wbijamy jajko. Całość zagniatamy, robimy to dość szybko i tylko do połączenia.

    Na koniec dodajemy pokrojoną w kostkę mleczną czekoladę z kawałkami orzechów i ponownie zagniatamy.

    Z ciasta formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego, delikatnie spłaszczamy i układamy na blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia.

    Ciasteczka pieczemy 25-30 minut w 190 stopniach góra dół na złoty ładny kolor.

    Upieczone ciasteczka wyjmujemy z piekarnika i chwilę czekamy aby delikatnie stwardniały. Gorące są bardzo miękkie.

    Gotowe, ciasteczka można zajadać ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło orzechowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować