Ciasteczka”Chocolate crinkles”

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

A mogę powiedzieć, iż wyszły mięciutkie, w smaku przypominają nieco brownie, są przy tym chrupkie. Nie mogłam się oprzeć i ich nie zrobić. Jak się okazało domowa wersja jest sto razy lepsza od sklepowej. Ciasteczka „Chocolate crinkles” na stałe zagościły w moim domu.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g czekolady gorzkiej
    200 g mąki
    120 g cukru pudru
    120 g masła
    100 g cukru
    15 g proszku do pieczenia(2 łyżeczki)
    aromat waniliowy
    3 jajka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka Biszkopty

Ciasteczka”chocolate crinkles” - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę kroimy na drobne kawałki. Czekoladę i masło rozpuszczamy w garnku z odrobinką wody. Studzimy. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy cukier. Dodajemy po jednym żółtku, wystudzoną czekoladę, aromat. Krótko miksujemy. Dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia. Krótko miksujemy. Masę wkładamy do zamrażarki na 2 godziny(ciasto musi być dobrze zimne). Z masy tworzymy małe kuleczki, które dość dobrze obtaczamy w cukrze pudrze. Układamy na blaszce do pieczenia przykrytej papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy około 15 minut w 170 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciastka czekoladowe Biszkopty

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować