Ciasteczka brownie

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne, mocno czekoladowe ciasteczka to uczta dla każdego miłośnika czekolady. Z zewnątrz lekko chrupiące, a w środku wilgotne i lekko ciągnące.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1) 70 g gorzkiej czekolady
    2) 60 g kakao
    3) 170 g cukru pudru
    4) 4 białka
    5) szczypta soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Brownie Desery Ciastka

Ciasteczka brownie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę ścieramy na tarce o grubych oczkach.
  • 2. W misce mieszamy wszystkie suche składniki, następnie dodajemy białka i czekoladę i mieszamy do połączenia składników. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia przy pomocy łyżeczki formujemy małe ciasteczka.
  • 3. Tak przygotowane ciasteczka wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni i pieczemy 10 minut. Po wyjęciu z piekarnika zostawiamy do ostygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Białka Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować