• 4 łyżki kakao
• 5 łyżek mleka
• skórka z cytryny
Dzielimy na połowę i do jednej części dodajemy kakao i mleko. Do drugiej skórkę z cytryny. Przekładamy do rękawa cukierniczego. Na blachę piekarnikową wykładamy papier do pieczenia, z ciasta formujemy małe ciasteczka. Pieczemy - 15-20 minut, 180 stopni, termoobieg.
Kiedy ciasteczka wystygną przekładamy kremem- jasne ciasteczka ciemnym, a ciemne jasnym.
2.Masa mascarpone:
• 250 g serka mascarpone
• 2 łyżki cukru waniliowego
• sok z połowy cytryny
• śmietan fix
• łyżka ekstraktu waniliowego
Wszystko dokładnie mieszamy
Masa czekoladowa:
• 200 g masła
• 200 g nutelli
• łyżka kakao
• sok z połowy cytryny
Wszystko ucieramy.
Komentarze