Ciasteczka black or white

0 (0 ocen)

  • 60 min

Dziś zapraszam na moje ulubione ciasteczka :) .

  • 60 min

Składniki:

  • • 800 g masła
    • 1 szklanki cukru pudru
    • 4 łyżki cukru waniliowego
    • 4 szklanki mąki pszennej
    • 1 szklanka mąki kukurydzianej
    • 4 łyżki kakao
    • 5 łyżek mleka
    • skórka z cytryny
    Masa mascarpone:
    • 250 g serka mascarpone
    • 2 łyżki cukru waniliowego
    • sok z połowy cytryny
    • śmietan fix
    • łyżka ekstraktu waniliowego
    Masa czekoladowa:
    • 200 g masła
    • 200 g nutelli
    • łyżka kakao
    • sok z połowy cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Ciasteczka black or white - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki:
    • 800 g masła
    • 1 szklanki cukru pudru
    • 4 łyżki cukru waniliowego
    • 4 szklanki mąki pszennej
    • 1 szklanka mąki kukurydzianej

    Z podanych składników ucieramy ciasto.

    • 4 łyżki kakao
    • 5 łyżek mleka
    • skórka z cytryny
    Dzielimy na połowę i do jednej części dodajemy kakao i mleko. Do drugiej skórkę z cytryny. Przekładamy do rękawa cukierniczego. Na blachę piekarnikową wykładamy papier do pieczenia, z ciasta formujemy małe ciasteczka. Pieczemy - 15-20 minut, 180 stopni, termoobieg.
    Kiedy ciasteczka wystygną przekładamy kremem- jasne ciasteczka ciemnym, a ciemne jasnym.
  • 2. Masa mascarpone:
    • 250 g serka mascarpone
    • 2 łyżki cukru waniliowego
    • sok z połowy cytryny
    • śmietan fix
    • łyżka ekstraktu waniliowego
    Wszystko dokładnie mieszamy

    Masa czekoladowa:
    • 200 g masła
    • 200 g nutelli
    • łyżka kakao
    • sok z połowy cytryny
    Wszystko ucieramy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciastka czekoladowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować