Chrzan z jajkiem na Wielkanoc, czyli bardzo smaczny i szybki do zrobienia dodatek, który idealnie pasuje do ugotowanych jajek i do wielkanocnych wędlin, polecam :-)
30 min
Dla 3 osób
Składniki:
6 jajek
1 słoiczek chrzanu - 200 g
kawałek świeżego chrzanu - 10 cm
szklanka kwaśnej śmietany 18 % - 250 ml
3 łyżki majonezu
1 łyżka musztardy
sól, pieprz
Chrzan z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Świeży chrzan obrać, umyć i także zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Chrzan połączyć z jajkami. Dodać chrzan ze słoika, musztardę, majonez, kwaśną śmietanę. Doprawić wszystko solą i pieprzem. Na koniec dokładnie wymieszać. Włożyć do lodówki, żeby smaki się przegryzły. Najlepiej na całą noc. Ilość śmietany, chrzanu, musztardy, majonezu, przypraw zależna jest od Waszych upodobań.
Komentarze