Chrzan z jajkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób

Chrzan z jajkiem na Wielkanoc, czyli bardzo smaczny i szybki do zrobienia dodatek, który idealnie pasuje do ugotowanych jajek i do wielkanocnych wędlin, polecam :-)

  • 30 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 6 jajek
    1 słoiczek chrzanu - 200 g
    kawałek świeżego chrzanu - 10 cm
    szklanka kwaśnej śmietany 18 % - 250 ml
    3 łyżki majonezu
    1 łyżka musztardy
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sosy Sos chrzanowy

Chrzan z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Świeży chrzan obrać, umyć i także zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Chrzan połączyć z jajkami. Dodać chrzan ze słoika, musztardę, majonez, kwaśną śmietanę. Doprawić wszystko solą i pieprzem. Na koniec dokładnie wymieszać. Włożyć do lodówki, żeby smaki się przegryzły. Najlepiej na całą noc. Ilość śmietany, chrzanu, musztardy, majonezu, przypraw zależna jest od Waszych upodobań.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tarty chrzan Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować