Chrzan Wielkanocny z jajkiem

4.48 (156 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób

Podawać do zimnych mięs, wędlin galaret i jaj na twardo.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 5 jajek
    1 słoiczek chrzanu ( lub chrzan w korzeniu)
    6 łyżek majonezu
    4 łyżki śmietany 18%
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (156 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Dodatki

Chrzan wielkanocny z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo i zetrzeć na tarce. Chrzan wyjąć ze słoika i lekko odcisnąć. Jeżeli dysponujemy chrzanem w korzeniu, to należy zetrzeć go na tarce o drobnych oczkach. Starty lub odciśnięty chrzan dokładnie wymieszać z jajkami, śmietaną i majonezem. Doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować