Chrzan żurawinowy

4.49 (155 ocen)

Chrzan z dodatkiem konfitury żurawinowej jest bardzo smaczny, na lekko ostry smak, zupełnie inaczej smakuje niż ten ze sklepu. Zawsze przygotowuje go ze świeżo utartego chrzanu, idealny jako dodatek do wędlin lub białej kiełbasy.

Składniki:

  • 2-3 korzenie chrzanu
    3/4 szklanki konfitury żurawinowej
    sól
    sok z cytryny
Wystaw ocenę:

4.49 (155 ocen)

Zobacz również:

Desery Przystawki Dodatki

Chrzan żurawinowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chrzan obieramy, kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do miski, zalewamy zimną wodą, odstawiamy na kilka godzin (chrzan będzie bardziej miękki podczas tarcia). Ścieramy na tarce o drobnych oczkach, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy konfiturę żurawinową, lekko solimy. Wszystko dokładnie mieszamy, przekładamy do słoiczków i wstawiamy do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować