Chłodnik z sałaty i rzodkiewki

2 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Szybki w przygotowaniu i pyszny chłodnik, idealny na upalne dni.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • sałata masłowa 1/2 szt,
    rzodkiewka 10 szt,
    szczypiorek 1 pęczek,
    kefir 500 ml,
    sól,
    pieprz,
    cukier,
    ocet,
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Chłodnik z sałaty i rzodkiewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę opłukać, osuszyć i pokroić na drobne kawałki, szczypiorek posiekać, rzodkiewki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Składniki połączyć. Następnie wlać kefir i wymieszać. Całość doprawić do smaku solą, pieprzem cukrem i octem. Chłodnik schłodzić w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować