Chleb na kwasie z ogórków i mące dyniowej

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszny domowy chleb, dzięki kwasowi od ogórków smakuje podobnie jak na zakwasie.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mąki pszennej typ 650
    100 g mąki dyniowej
    łyżeczka soli
    2 łyżki miodu
    500 ml kwasu od kiszonych ogórków
    50 g świeżych drożdży
    2 łyżki oliwy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb

Chleb na kwasie z ogórków i mące dyniowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki umieszczamy w dzieży robota kuchennego. Wyrabiamy końcówką hak.
    Ciasto odstawiamy na godzinę, żeby wyrosło. Ciasto przekładamy do natłuszczonej formy. Odstawiamy na 30 minut. Wierzch ciasta smarujemy wodą i nacinamy. Pieczemy przez 30 minut w 200°C, następnie temperaturę zmniejszamy do 180°C i pieczemy jeszcze 30 minut.
    Chleb studzimy na kratce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować