Chleb na kwasie z ogórków i mące dyniowej

  • wyświetlono: 102 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Pyszny domowy chleb, dzięki kwasowi od ogórków smakuje podobnie jak na zakwasie.

Kasja1986
  • 6 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

500 g mąki pszennej typ 650
100 g mąki dyniowej
łyżeczka soli
2 łyżki miodu
500 ml kwasu od kiszonych ogórków
50 g świeżych drożdży
2 łyżki oliwy

Sposób przygotowania przepisu:

Chleb na kwasie z ogórków i mące dyniowej

  • 1. Wszystkie składniki umieszczamy w dzieży robota kuchennego. Wyrabiamy końcówką hak.
    Ciasto odstawiamy na godzinę, żeby wyrosło. Ciasto przekładamy do natłuszczonej formy. Odstawiamy na 30 minut. Wierzch ciasta smarujemy wodą i nacinamy. Pieczemy przez 30 minut w 200°C, następnie temperaturę zmniejszamy do 180°C i pieczemy jeszcze 30 minut.
    Chleb studzimy na kratce.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

chlebpieczywopieczywo domowe

Komentarze

Podobne przepisy

Drożdżówki na mące orkiszowej z budyniem kokosowym i malinami

Dodane przez: beciiaaa

Drożdżówki na mące orkiszowej z budyniem...

Moja dzisiejsza propozycja to pyszne,...

Chleb na maślance

Dodane przez: Ola1984

Chleb na maślance z otrębami i ziarnami

Ten chleb nie wymaga zagniatania...

Mięciutki I Puszysty Chleb Dyniowy

Dodane przez: gotowanietoproste

Mięciutki I Puszysty Chleb Dyniowy

Chlebek z racji dodatku dyni wychodzi...

Bułki na mące 00

Dodane przez: Słodki Sentyment

Bułki na mące 00

Delikatne jak piórko, mięciutkie...

kwas chlebowy

Dodane przez: capri

kwas chlebowy wersja I

Wersja ta jest szybsza i nie zawiera...

Chleb z dyni

Dodane przez: TruskawkowaPoziomka

Chleb dyniowy

Jeżeli macie ochotę na małą odskocznie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE