Sałatka hot-dog - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Liście kapusty umyć, osuszyć i poszatkowac drobniutko. Porządnie posolić i kilkakrotnie zagnieść w misce( tak jakby zagniatać ciasto na pierogi czy drożdżowe). Przykryć folia spożywczą i odłożyć na noc do lodówki.
Kolejnego dnia odsączyć z soków, najlepiej odcisnąć. Przełożyć do miski.
2.Do naczynia o płaskim dnie wylać olej,oraz oba sosy. Wymieszać. Włożyć parówki i dokładnie obtoczyć w marynacie.
Rozgrzać grill elektryczny lub patelnie grillową i usmażyć parówki. Zdjąć z ognia, pokroić na duże kawałki i zostawić do osiągnięcia.
3.Umyte i suche pomidory pokroić na ćwiartki i z każdej za pomocą łyżeczki wyjąć gniazda nasienne a pomidory pokroić na paski. Dodać do kapusty. Dorzucić odsaczona sałatkę szwedzka oraz parówki. Wsypać cebulkę. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
4.W małej miseczce wymieszać majonez,musztarde,ketchup i ocet. Przygotowany sos dodać do miski i całość po raz ostatni wymieszać. Wstawić do lodówki na co najmniej godzinę. Smacznego!
Komentarze