Cebulowy przekładaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć i osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i musztardą, posypać listkami majeranku i odstawić na 30 min.
2.Po 30 minutach rozgrzać olej i usmażyć mięso ma być miękkie i rumiane. Następnie mięso przestudzić.
3.Sałatka:
Cebulę pokroić w piórka, w garnku zagotować 2 szklanki wody z dodatkiem 1/2 łyżeczki cukru i 1/4 łyżeczki soli oraz szczypty pieprzu do gotującej się wody wrzucić pokrojoną cebulę i gotować około 1 min, następnie odcedzić z gorącej wody i szybko zalać zimną wodą.
4.Do dokładnie odcedzonej z wody i zimnej cebuli dodać majonez i wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.
5.Mięso pokroić na skośne plastry i układając na talerzu przekładać na zmianę z sałatką cebulową.
Komentarze