Cebulowy przekładaniec

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Pyszne mięsko z sałatką cebulową zaskoczy smakiem, zapachem i wyglądem.

  • Łatwy

Składniki:

  • SAłATKA::
    - czerwona cebula: 2 sztuki
    - majonez: 1 łyżka
    MIęSO::
    - filet z piersi kurczaka: 2 sztuki
    - majeranek (świeże listki): 1 łyżka
    - musztarda: 2 łyżki
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - pieprz: 0.5 łyżeczki
    DODATKOWO::
    - olej (do smażenia): 2 łyżki
    - woda: 2 szklanki
    - cukier: 0.5 łyżeczki
    - sól: 0.25 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Cebulowy przekładaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Cebulowy przekładaniec 1. Mięso umyć i osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i musztardą, posypać listkami majeranku i odstawić na 30 min.
  • Cebulowy przekładaniec 2. Po 30 minutach rozgrzać olej i usmażyć mięso ma być miękkie i rumiane. Następnie mięso przestudzić.
  • Cebulowy przekładaniec 3. Sałatka:
    Cebulę pokroić w piórka, w garnku zagotować 2 szklanki wody z dodatkiem 1/2 łyżeczki cukru i 1/4 łyżeczki soli oraz szczypty pieprzu do gotującej się wody wrzucić pokrojoną cebulę i gotować około 1 min, następnie odcedzić z gorącej wody i szybko zalać zimną wodą.
  • 4. Do dokładnie odcedzonej z wody i zimnej cebuli dodać majonez i wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Cebulowy przekładaniec 5. Mięso pokroić na skośne plastry i układając na talerzu przekładać na zmianę z sałatką cebulową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować