Hert
Kuchnia włoska to przede wszystkim prostota i kwintesencja smaków. Doskonałej jakości składniki, niepowtarzalny smak włoskiej kuchni podkreślają jej wyjątkowość. Trudno jest przejść obojętnie obok wspaniałych, aromatycznie pachnących włoskich dań. Klasyczne carpaccio to fantastyczne danie, które jest rodzajem antipasti. Serwuje się je dla zaostrzenia apetytu przed głównym posiłkiem. Tradycyjne, włoskie carpaccio przygotowuje się z surowej polędwicy wołowej z rukolą oraz parmezanem. To wykwintne danie zainspirowało wielu kucharzy do przygotowania carpaccio w różnych wersjach, w tym z buraka. Ot niby zwykły burak, ale w jakim wydaniu! Towarzystwo pysznego sosu i kilku wartościowych dodatków wydobywa ich smak. Prosta, nieprzekombinowana i niezwykle estetyczna potrawa, która rozbudza zmysły.
4.75 (4 ocen)
Porady
-gotowe carpaccio z buraków polecam przed podaniem schłodzić w lodówce -można także użyć gotowanych buraków, jednak zapewniam, że zdecydowanie lepiej smakują pieczone -sok z cytryny można zastąpić octem balsamicznym
Komentarze