Carpaccio z buraka

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Lekka i orzeźwiająca przystawka z buraka, która nie tylko pięknie się prezentuje, ale również świetnie smakuje.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • młode buraki czerwone
    sos:
    łyżka musztardy francuskiej
    sok z połowy cytryny
    3 łyżki oleju rzepakowego
    1-2 łyżki sosu sojowego
    pół łyżeczki curry

    pietruszka lub koperek do posypania
    lawenda do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki Carpaccio

Carpaccio z buraka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki dokładnie myjemy, jeśli są młode i z domowej uprawy to nie musimy obierać skórki. Oczyszczone buraki kroimy na cienkie plasterki za pomocą mandoliny. Układamy je na talerzu.

    W wysokim naczyniu umieszczamy składniki sosu i miksujemy blenderem do uzyskania kremowej konsystencji. Sosem polewamy bezpośrednio plasterki buraków lub wykładamy go obok, by każdy mógł zanurzać plasterki według uznania.

    Całość posypujemy kwiatami lawendy i zieleniną. Podajemy od razu po przygotowaniu. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować