Burgery z łososia

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Rybne burgery to świetna alternatywa dla osób, które nie przepadają za mięsem. Są pyszne - musisz koniecznie je wypróbować.

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 60 dkg filetu z łososia bez skóry
    1 nieduży bakłażan
    1 czerwona cebul
    2 łyżki octu balsamicznego
    sól
    odrobina oleju do posmarowania patelni
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Burgery

Burgery z łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia zmiel w maszynce do mielenia mięsa ewentualnie bardzo drobno posiekaj.
  • 2. Bakłażana pokrój w drobną kostkę, oprósz solą i przełóż na sitko. Po 15 minutach odciśnij płyn.
  • 3. Cebulę pokój w bardzo drobną kostkę.
  • 4. Wymieszaj bardzo dokładnie wszystkie składniki.
    Dopraw solą i ewentualnie większą ilością octu balsamicznego.Masę wyrabiaj chwilę i odstaw na chwilę aby odpoczęła.
  • Burgery z łososia 5. Smaż na patelni grillowej z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować