Bułki drożdżowe z serem cytrynowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Drożdże zalać ciepłym mlekiem.
2.W misce wymieszać ze sobą pozostałe składniki. Dodać do mleka z drożdżami i chwilę wyrabiać.
3.Ciasto przykryć ścierką i odstawić w ciepłe miejsca do wyrośnięcia.
4.Z ciasta odrywać jednakowe porcje. Formować z nich okrągłe lekko płaskie placki i układać je na blaszce( w pewnych odstępach) wysmarowanej tłuszczem. Odstawić do wyrośnięcia.
5.Ser: wszystkie składniki dobrze ze sobą wymieszać na jednolitą masę.
6.okrągłym naczyniem ( np dnem szklanki) na środku każdej bułki zrobić wgłębienie. Do każdego wgłębienia nałożyć masę serową.
7.Bułki piec ok 30 min w 180 stopniach ( do suchego patyczka)
Bułki ostudzić
8.Do soku z cytryny cały czas mieszając dodawać partiami cukier. Gęstym lukrem posmarować ostudzone bułki
Komentarze