Bulgur z karmelizowaną marchewką

0 (0 ocen)

  • 35 min

Lekkie, zdrowe i sycące danie wegetariańskie. Kasza bulgur i marchewka karmelizowana pyszne połączenie.

  • 35 min

Składniki:

  • 2 marchewki
    1 papryka zielona
    1 bakłażan
    1 cebula czerwona
    1/2 szklanki kaszy bulgur
    10 dkg szpinaku baby
    1 łyżka miodu
    sól, pieprz
    przyprawa grecka( oregano, bazylia, natka pietruszki, cebula, rozmaryn, tymianek)
    olej, masło klarowane
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bulgur z karmelizowaną marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • bakłażan przesmażony 1. Bakłażana kroję na plastry grube, solę obficie i odstawiam na 30 minut. Po tym czasie zmywam sól wodą, osuszam i kroję w kostkę plastry. Bakłażana przesmażam na oleju, pieprzę wykładam na talerz.
  • marchewka karmelizowana 2. Marchew obieram, kroję w cienkie słupki na maszynce do chleba. Na patelni roztapiam masło, dodaję marchewki duszę na wolnym ogniu 10 minut, solą, pieprzę, dodaję przyprawę grecką. Na końcu dodaję miód i dalej przesmażam aż zrobi się złocista. Wykładam też na talerz.
  • szpinak przesmażony 3. Cebule kroję w krążki, paprykę w paski i przesmażam razem na patelni.Wykładam, i przesmażam szpinak. Dodaję do niego, bakłażana, marchew, paprykę, cebulę.
  • bulgur ugotowany 4. Kasze bulgur gotuję według opakowania. Dodaję ją do warzyw. Doprawiam solą, pieprzem, przyprawą grecką.Posypuję natką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować