Budyniowy deser

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób

Lekki, delikatny, lekko kwaskowy deser – zarówno dla dzieci jak i dorosłych.

  • 30 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • Składniki na 5 porcji:
    3 budynie o smaku waniliowym bez cukru
    6 łyżek cukru
    ½ l gęstego soku w kolorze zielonym(u mnie o smaku kiwi)
    ½ l gęstego soku w kolorze żółtym(u mnie o smaku banana)
    ½ l gęstego soku w pomarańczowym(u mnie o smaku pomarańcza z marchewką)
    1 opakowanie śmietany w proszku
    1 zagęstnik do śmietany
    1 szklanka schłodzonego mleka 3,2% tłuszczu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Sok Bita śmietana

Budyniowy deser - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: z każdego soku i 2 łyżek cukru ugotować budyń, wylać do pucharków ustawionych pod kątem. Schłodzić. Mleko wlać do wysokiego naczynia, wsypać śmietanę w proszku, wymieszać, następnie ubić, dodając zagęstnik na puszystą, sztywną masę. Wylać na wystudzony budyń, schłodzić.

Porady

1.wierzch deseru można oprószyć wiórkami czekolady.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Budyń Soki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować