Deser budyniowy z galaretką

4.33 (3 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Gdy dzieciakom znudzi się tradycyjny budyń proponuję taką wersję budyniową

  • 2 godz.
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na formę 12/25cm:
    5 herbatników
    1 budyń ( 60gram) na 0,5 litra mleka
    2,5 szklanki mleka
    1 galaretka brzoskwiniowa
    2 galaretki zielone+ 3 szklanki wrzącej wody
Wystaw ocenę:

4.33 (3 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Galaretki

Deser budyniowy z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do rondla wsypać budyń, wlać mleko i cały czas mieszając podgrzewać, gdy płyn będzie gorący wsypać galaretkę i energicznie rozmieszać mątewką, na początku może wyglądać jakby się rozwarstwiała masa, ale po roztrzepaniu jest ok. Mieszając zagotować i odstawić. Na dno formy wysłanej folią spożywczą wyłożyć ciastka, wlać letni budyń. Odstawić do stężenia. Galaretki zielone rozpuścić w 3 szklankach wrzątku, odstawić do wystudzenia. Zimną galaretkę wylać na masę budyniową. Odstawić do stężenia
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń waniliowy Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować