Budyniowe ciasteczka z czekoladą i rodzynkami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Domowe ciasteczka są najlepsze, a wystarczy mieć dosłownie kilka składników i niewielką ilość czasu, żeby cieszyć się pysznym smakiem. Najlepiej smakują z filiżanką aromatycznej kawy lub herbaty. A może Wy upieczecie takie ciasteczka? Bardzo polecam. Zapraszam :)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    2 szklanki mąki tortowej
    1 budyń waniliowy ( na pół litra mleka i bez cukru )
    pół szklanki cukru pudru
    pół szklanki rodzynek
    2 średnie jajka
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    5 dag mlecznej czekolady
    15 dag masła lub margaryny

    Dodatkowo:
    mąka pszenna do posypania stolnicy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Budyniowe ciasteczka z czekoladą i rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę kroimy w drobną kosteczkę.
  • 2. Z podanych składników zagniatamy ciasto, dodajemy również pokrojoną czekoladę. ( Budyń dodajemy w proszku, nie gotujemy ). Następnie z ciasta formujemy niewielkie kulki, lekko je spłaszczamy i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  • 3. Ciasteczka pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut do zrumienienia.
  • 4. Upieczone ciasteczka studzimy i podajemy. Smacznego życzę

Porady

Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować