Ciasteczka budyniowe

  • wyświetlono: 409 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Kruche, smaczne , idealne do kawy :)

karoo_ka
  • 24 porcje
  • Łatwy

Składniki

12 dag masła (co najmniej 82%)
4 łyżki cukru pudru
4 dag budyniu (waniliowego bądź śmietankowego 40 g bez dodatku cukru)
15 dag mąki pszennej

Sposób przygotowania przepisu:

Ciasteczka budyniowe

  • Przed upieczeniem1. Masło musi być prosto z lodówki. Składniki zagnieść , ciasto uformować w kulę.
    Uformowaną kulę włożyć w folię, po czym włożyć ją do lodówki na co najmniej 30 minut.
    Piekarnik rozgrzać do 180 stopni (termoobieg góra dół).
    Uformować małe kulki (ja moje ciastka spłaszczyłam widelcem, ale można też zrobić inny kształt np. z dziurką). Ciastka odłożyć do lodówki na około godzinę, aby się schłodziło.
    Piec około 15-20 minut (wyjąć je, gdy będą ładnie zarumienione).
    Ciasteczka można przełożyć dżemem bądź nutellą. Najlepiej smakują na drugi dzień z kawą , kakaem bądź mlekiem

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ciastkabudyńciasteczkakruchemasłobudyniowekruchciastka

Komentarze

Podobne przepisy

Budyniowe pączki

Dodane przez: bienpyt

Budyniowe pączki

Pączki podwójnie budyniowe – ciasto...

Budyniowe magdalenki

Dodane przez: Honorata Kielczyk

Budyniowe magdalenki

Budyniowe magdalenki są to pyszne,...

Ciastka budyniowe

Dodane przez: szpileczkiibabeczkiblog

Ciastka budyniowe z proszku budyniowego

Przepyszne, mega chrupiące a zarazem...

Ciasteczka!

Dodane przez: basinepichcenie

Ciasteczka

Nic skomplikowanego. Zwyczajne...

Ciastka budyniowe

Dodane przez: Iwona75

Ciastka budyniowe

Ciastka dla małych łasuchów. Bardzo...

Budyniowe magdalenki

Dodane przez: Honorata Kielczyk

Budyniowe magdalenki

Smaczne, łatwe i co ciekawe intrygujące...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE