Ciasteczka owsiane z rodzynkami i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski wrzucić miękkie masło,wsypać cukier(można go zastąpić innym słodzidłem),wbić jajko i ubić mikserem na najwyższych obrotach.
Przesiać przez sitko mąkę z sodą,cynamonem,wsypać sól,oraz płatki owsiane,wszystko zmiksować krótko mikserem do połączenia na małych obrotach.
Dodać rodzynki i czekoladę wymieszać dokładnie łyżką.
Miskę przykryć folią spożywczą i wstawić na 45 min.do zamrażalnika.
Po tym czasie wyjąć miskę i nabierać ciasto łyżką do lodów,układać kulki na blaszce od piekarnika,wyłożonej papierem do pieczenia,ciacha układać w odstępach 5 cm,górę delikatnie spłaszczyć.
2.Piec w temp.180 C,12-15 min.
3.ciastka powinny mieć zarumienione brzegi,po wyjęciu z piekarnika i wystygnięciu robią się twardsze.
Komentarze