Brotola w panierce kukurydzianej

  • wyświetlono: 1143 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pierwszy raz jadłam tę rybę i powiem krótko-jest przepyszna i ma delikatne białe mięso,jej tuszki są grube i soczyste - - -Polecam !!!

evita0007

Składniki

3 tuszki Brotoli
1 jajko kurze surowe
mąka kukurydziana do panierowania
olej do smażenia
Przyprawy:
sok z połowy cytryny,przyprawa fish masala,sól morska i pieprz świeżo mielone wg.uznania,oprócz cytrynki.

Sposób przygotowania przepisu:

Brotola w panierce kukurydzianej

  • przygotowane do panierowania1. Rozmrożone tuszki myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.Moje nie miały łusek.Ale jeśli ktos trafi że są to łuski usuwamy.

    Każdą tuszkę skrapiamy cytrynką i posypujemy przyprawami.
    (tak jak pisałam przyprawy wg.uznania)
  • panierujemy2. Następnie maczamy w roztrzepanym jaku potem w mące kukurydzianej
  • smażymy3. I smażymy z obu stron na wolnym ogniu na złoty kolor i gotowe.
    Podajemy z czym kto lubi :)

Porady

Nic dodać,nic ująć ;)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzurybadania_dla_urodyWigiliaświętoBrotola
 

Komentarze

Podobne przepisy

Ryba w chrupiącej panierce

Dodane przez: MonaLiza

Ryba w chrupiącej panierce

Filety ryby w chrupiącej panierce...

kotlet w panierce z musztardy

Dodane przez: klementynka

kotlet w musztardowej panierce

Niby zwykły kotlet, a w smaku bardzo...

ryba

Dodane przez: ladygoga

Sandacz w panierce

Dziś przepis na rybę smażoną w...

image-13rt8wc

Dodane przez: izaa_a

udka w chrupiącej panierce

polecam wszystkim udka tak zrobione...

smażone filety śledziowe

Dodane przez: majka190382

FILET ŚLEDZIOWY W PANIERCE

Pyszne danie ze sledziem w roli...

Dorsz w orzechowej panierce

Dodane przez: zandero99

Dorsz w orzechowej panierce

Chrupiąca rybka w aromatycznej...