Roladki serowe w kukurydzianej panierce

0 (0 ocen)

Smaczne roladki drobiowe podane w złotej kukurydzianej panierce.

Składniki:

  • 3 filety drobiowe
    250g sera żółtego w plastrach
    sól
    pieprz
    papryka słodka

    panierka
    100 gram mąki
    2 jajka
    opakowanie płatków kukurydzianych

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki serowe w kukurydzianej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladka 1. Filety przecinamy na plastry, rozbijamy tłuczkiem do mięsa i posypujemy przyprawami.
    Na każdy kawałek dajemy po 2 plasterki sera. Dokładnie zwijamy mięso w roladkę. Można użyć do spięcia wykałaczek.
  • Roladki 2. Zwinięte roladki panierujemy w mące i jajku.
  • panierka kukurydziana 3. Następnie płatki kukurydziane rozkruszamy na drobne kawałeczki i panierujemy w nich roladki.
  • Roladki 4. Panięrkę dokładnie dociskamy i odstawiamy na chwilę przed smażeniem ,aby dobrze przywarła do mięsa.
  • Roladki 5. Smażymy na wolnym ogniu aż nabiorą złotego koloru. Pozostawimy pod przykryciem przez 20 minut aby mięso doszło w środku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak Płatki Sery Panierka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować