Boczek w ketchupie pieczony w papilotach

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Mięso tak przygotowane smakuje wybornie. Myślę że pokrojone w plastry i posmarowane taką marynatą i później położone na grillu też będzie super pomysłem.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 800 g boczku surowego

    2 łyżki oleju

    2 łyżki ketchupu

    1/2 łyżeczki pieprzu

    1/2 łyżeczki majeranku

    1/2 łyżeczki czosnku granulowanego

    1 łyżka słodkiego sosu chili

    Sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania mięsne

Boczek w ketchupie pieczony w papilotach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć i osuszyć. Porządnie posolić.

    Do miseczki przełożyć olej, ketchup oraz wszystkie przyprawy ( poza solą). Wymieszać i posmarować ze wszystkich stron mięso. Odłożyć na godzinę.
  • 2. Po tym czasie piekarnik rozgrzać do 180 st . Mięso obłożyć papierem do pieczenia, ale niezbyt ciasno, aby był przepływ powietrza. Po około 50 minut wyłączyć piekarnik ,rozłożyć papier i zostawić tak mięso do wystygnięcia ( w piekarniku). Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.75 (4 ocen)

Zdobywca nagrody

Boczek pieczony w płatkach z czosnku

To może cię zainteresować