Blok czekoladowy

4 (1 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Moje słodkie wspomnienie z dzieciństwa. Zwany też butelkowcem - często gorącą masę wkładaliśmy do butelki z odciętą górą. W ten sposób, powstawała fajna rolada :).

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mleko: 1.5 szklanki
    - masło: 250 gramów
    - Żelatyna: 4 łyżeczki
    - cukier: 0.5 szklanki
    - kakao: 4 łyżeczki
    - herbatniki: 4 opakowania
    - rodzynki: 100 gramów
    - orzechy włoskie posiekane: 40 gramów
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery Herbaty

Blok czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W pół szklanki mleka namoczyć żelatynę. Herbatniki pokruszyć, dodać pozostałe składniki. Pogotować aż masło się rozpuści. Przełożyć do formy. Wystudzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Herbatniki Kakao Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować