Rozgrzewająca, kremowa zupa idealna na jesienno-zimowe dni
60 min
Łatwy
Składniki:
300 g mięsa mielonego wołowego lub wołowo-wieprzowego,
1 cebula,
1 duży por,
2 małe marchewki,
pól szklanki śmietanki kremówki,
1 serek topiony śmietankowy,
1,5 l bulionu warzywnego,
kilka pieczarek
Kremowa zupa z porem i mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso podsmażamy na kilku łyżkach oleju. Zdejmujemy mięso i do tego samego garnka przekładamy drobno pokrojoną cebulę, por (i białą i zieloną część) w półplasterki i drobno pokrojoną marchew (ja cebulę i marchew wrzuciłam do malaksera i zmiksowałam na drobne kawałki). Smażymy przez parę minut, dodajemy bulion, mięso i pokrojone w plasterki pieczarki. Gotujemy 30 minut.
2.Serek miksujemy ze śmietanką, hartujemy gorącą zupą i dodajemy wszystko do zupy. Gotujemy chwilkę i doprawiamy solą i pieprzem.
Komentarze