Kremowa zupa z porem i mięsem mielonym

4.5 (176 ocen)

  • 60 min
  • Łatwy

Rozgrzewająca, kremowa zupa idealna na jesienno-zimowe dni

  • 60 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g mięsa mielonego wołowego lub wołowo-wieprzowego,
    1 cebula,
    1 duży por,
    2 małe marchewki,
    pól szklanki śmietanki kremówki,
    1 serek topiony śmietankowy,
    1,5 l bulionu warzywnego,
    kilka pieczarek
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Kremowa zupa z porem i mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso podsmażamy na kilku łyżkach oleju. Zdejmujemy mięso i do tego samego garnka przekładamy drobno pokrojoną cebulę, por (i białą i zieloną część) w półplasterki i drobno pokrojoną marchew (ja cebulę i marchew wrzuciłam do malaksera i zmiksowałam na drobne kawałki). Smażymy przez parę minut, dodajemy bulion, mięso i pokrojone w plasterki pieczarki. Gotujemy 30 minut.
  • 2. Serek miksujemy ze śmietanką, hartujemy gorącą zupą i dodajemy wszystko do zupy. Gotujemy chwilkę i doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Por Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować