Blok czekoladowy

  • wyświetlono: 691 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Blok czekoladowy z herbatnikami i bakaliami. Smak dzieciństwa.

  • 20 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

Składniki:
1 kostka margaryny Kasia
1 szklanka mleka
1 szklanka cukru
5 łyżeczek kakao
1/2 kg mleka w proszku
20-30 dag herbatników
3/4 szklanki sparzonych rodzynek
3/4 szklanki sparzonych orzechów włoskich

Sposób przygotowania przepisu:

Blok czekoladowy

  • 1. Wykonanie:
    Mleko, margarynę, cukier, kakao zagotować i ostudzić. Wsypać mleko w proszku i mieszać do uzyskania gładkiej masy. Dodać pokruszone herbatniki i bakalie. Gęstą masę wymieszać i przełożyć do foremki - keksówki wyłożonej folią spożywczą. (Można podzielić blok na 2 keksówki po pokrojeniu uzyskamy mniejsze kawałki ). Wstawić na kilka godzin do lodówki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

bakalieherbatnikikakaoblok czekoladowymleko w proszkubez pieczenia

Komentarze

Podobne przepisy

Szybkie ciasto czekoladowe XXL

Dodane przez: MonikaW

Szybkie ciasto czekoladowe XXL

Proste, szybkie, tanie ciasto czekoladowe.

ciasto czekoladowe

Dodane przez: koalka

Ciasto czekoladowe z masą czekoladową

Postanowiłam upiec coś co zadowoli...

Torcik czekoladowy

Dodane przez: dorota w

Torcik czekoladowy

Torcik bardzo czekoladowy. Prosty...

image-1xs77vi

Dodane przez: agnieszkadz

Ciasto czekoladowe

Pyszne ciasto mocno czekoladowe

Tort czekoladowy

Dodane przez: Bo-Bożena

Tort czekoladowy

Ciemne biszkopty przełożone czekoladowym...

Czekoladowe ciasto z gruszkami

Dodane przez: mimiwiki

Ciasto czekoladowe z gruszkami

Pyszne, szybkie i bardzo proste...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE