Blok czekoladowy

4.5 (168 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Blok czekoladowy z herbatnikami i bakaliami. Smak dzieciństwa.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    1 kostka margaryny Kasia
    1 szklanka mleka
    1 szklanka cukru
    5 łyżeczek kakao
    1/2 kg mleka w proszku
    20-30 dag herbatników
    3/4 szklanki sparzonych rodzynek
    3/4 szklanki sparzonych orzechów włoskich
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Blok czekoladowy Herbaty

Blok czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Mleko, margarynę, cukier, kakao zagotować i ostudzić. Wsypać mleko w proszku i mieszać do uzyskania gładkiej masy. Dodać pokruszone herbatniki i bakalie. Gęstą masę wymieszać i przełożyć do foremki - keksówki wyłożonej folią spożywczą. (Można podzielić blok na 2 keksówki po pokrojeniu uzyskamy mniejsze kawałki ). Wstawić na kilka godzin do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Herbatniki Kakao Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować