Biszkopt z masą budyniowo - capuccino i z kajmakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, następnie dodajemy obie mąki przesiane z proszkiem do pieczenia,dolewamy olej. Wszystko delikatnie mieszamy . Wykładamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia.
Biszkopt pieczemy w 180 st około 45 minut
Masa budyniowa z capucino i alkoholem :
Budyń w proszku oraz mąkę rozpuszczamy w 1/2 szklance mleka .
Resztę mleka zagotowujemy a następnie do gotującego się mleka wlewamy wcześniej przygotowana mieszankę i całość chwilę. Odstawiamy do przestudzenia.
Miękkie masło ucieramy z obiema cukrami na puch,
dodajemy po łyżce wystudzonego budyniu i po łyżeczce kawy capuccino, całość ucieramy na puszysty krem.
Na koniec dolewamy alkohol, masę dokładnie mieszamy.
Biszkopt kroimy na 3 części .
Pierwszą część smarujmy połowa puszki masy kajmakowej, przykrywamy druga częścią biszkoptu , znowu rozprowadzamy resztę kajmaku i rozprowadzamy krem budyniowo -capuccino (trochę masy zostawiamy na wierzch ) przykrywamy biszkoptem
wierzch ciasta smarujemy cienko pozstałą masa, wierzch delikatnie oprószamy kakao , schładzamy ciasto w lodówce ,
smacznego:)
Komentarze