Bigos z boczniakami

3 (7 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zamiast tradycyjnego bigosu przygotuj bigos według tego przepisu. Kapusta kiszona z dodatkiem grzybów boczniaków, suszonych pomidorów które nadają potrawie wyrazisty smak.
Szybko, prosto przygotujesz danie na różne uroczystości, którym zaskoczysz gości.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg kiszonej kapusty
    • 1 cebula
    • 200 g śliwek suszonych
    • 270 g pomidorów suszonych w oliwie
    • 3 łyżki sosu sojowego
    • ½ kg boczniaków
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

3 (7 ocen)

Zobacz również:

Bigos

Bigos z boczniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kapusta 1. 1. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanej oliwie.
    2. Do cebuli dodaję odciśniętą z soku kapustę kiszoną, smażę około 10 minut, następnie przekładam do garnka, zalewam wodą i gotuję.
  • danie 2. 3. Do kapusty dodaję suszone śliwki, suszone pokrojone pomidory, sos sojowy.
    4. Grzyby boczniaki myję, kroję w paseczki, smażę na oliwie z suszonych pomidorów, doprawiam pieprzem oraz solą. Po pięciu minutach smażenia przekładam grzyby do kapusty kiszonej, Wszystko razem gotuję 30 minut
  • danie 3. 5. Bigos gotowy.
    6. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować