Bigos z boczniakami wigilijny

4.5 (180 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Alternatywa dla tradycyjnego bigosu.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 500 g kapusty słodkiej
    500 g kapusty kiszonej
    250 g boczniaków
    2 cebule
    olej
    kilka suszonych śliwek
    sól
    pieprz
    2 średnie marchewki
    liść laurowy
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Bigos z boczniakami wigilijny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Bigos z boczniakami Wigilijny 1. Słodką kapustę poszatkowałem, dusiłem w małej ilości wody, a w osobnym garnku kapustę kiszoną. Do każdej dodałem startą marchewkę , liść laurowy. Gdy kapusta była gotowa, połączyłem obie, dodałem suszone śliwki, doprawiłem solą i pieprzem. Cebulę posiekałem dość drobno, podsmażyłem na oleju. Dodałem do kapusty. Boczniaki umyłem, osuszyłem, pokroiłem na duże kawałki, podsmażyłem i również dodałem do kapusty. Dusiłem całość ok. 20 minut. Przybrałem natką przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować