• 3 godz.

lubię kiszoną kapustę pod każdą postacią, a najbardziej w domowym bigosie

  • 3 godz.

Składniki:

  • • 1 1/2 kg kiszonej kapusty
    • Po 10 śliwek wędzonych i grzybów suszonych
    • Po 3 liście laurowe, ziele angielskie, jałowca
    • 200 g koncentratu pomidorowego
    • 0,5 kg kiełbasy w laskach
    • 30 dag boczku wędzonego.
    • Sól
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Przystawki Bigos

Bigos domowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiszoną kapustę lekko przesiekać. Do garnka włożyć kapustę , śliwki, suszone grzyby, liście laurowe, ziela angielskie i jałowiec oraz kiełbasę i boczek wędzony.
    Zalać wodą tak, aby wszystkie składniki były przykryte.
    Gotować na małym ogniu ok 2 godzin.
    Po 2 godzinach wyjąć z garnka kiełbasę i boczek.
    Kiełbasę pokroić w półksiężyce, a boczek w drobną kostkę .
    Kiełbasę i boczek przesmażyć lekko na patelni dodając koncentrat pomidorowy.
    Zawartość patelni przełożyć do garnka z kapustą zagotować. W razie konieczności doprawić solą.

Porady

doprawiam solą na sam koniec, ponieważ boczek wędzony i kapusta zawierają sól i czasami doprawienie solą nie jest wcale konieczne.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Urodziny

Podobne przepisy

To może cię zainteresować