Bezglutenowe Babeczki leśny mech

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 8 osób

Szpinakowe babeczki pełne zdrowia

  • 50 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • -2 jajka M
    -1/3 szklanki erytrolu
    -70g mąki jaglanej
    -20g budyniu śmietankowego bez cukru (proszek)
    -1 łyżka mąki kokosowej
    -1 łyżka wiórków kokosowych bez dwutlenku siarki
    -1 łyżeczka proszku do pieczenia bez fosforanów
    -pół łyżeczki sody oczyszczonej
    -otarta skórka z 1 pomarańczy
    -130ml oleju kokosowego rozpuszczonego i ostudzonego
    -200g szpinaku mrożonego

    dodatkowo:
    -1 puszka mleczka kokosowego tłustego i dobrze schłodzonego
    -2 łyżki erytrolu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Muffinki

Bezglutenowe babeczki leśny mech - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -szpinak rozmrażamy i dokładnie odsączamy z wody
    -piekarnik rozgrzewamy do 180C
    -jajka z dodatkiem słodzidła miksujemy na puch
    -wlewamy tłuszcz wolnym strumieniem cały czas miksując masę
    -dodajemy szpinak oraz resztę składników i całość miksujemy do połączenia się wszystkich składników
    - masę przekładamy papilotek, zapełniając je do 3/4 wysokości
    -pieczemy około 30 minut
    -gotowe babeczki wyjmujemy z piekarnika i studzimy
    -delikatnie odcinamy górkę z babeczek i kruszymy
    -z puszki wyciągamy stałą, górą część , dodajemy słodzidło i miksujemy do uzyskania bitej śmietany
    -na babeczki nakładamy ubite mleczko kokosowe, a na to pokruszone ciasto
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak Mleko kokosowe

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować