Beza z malinową pianką i mango

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszny deser dla kaźdego wielbiciela słodkości

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 białek
    szczypta soli
    2 i 1/ 2 szklanki cukru
    1,5 łyżki mąki ziemniaczanej
    1,5 łyżki octu
    500 ml kremówki
    2 łyźki cukru waniliowego
    500 g malin
    1 mango
    3 łyżeczki żelatyny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Beza

Beza z malinową pianką i mango - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Białka ubijamy ze szczyptą soli i powoli, stopniowo dodajemy cukier. Bijemy do momentu aż piana będzie całkiem sztywna. Na koniec dodajemy ocet i mąkę. Mieszamy dokładnie i wykladamy na papierze do pieczenia formując okrag o średn.ok 30 cm.
    Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i od razu temp.zmieniamy na 150 stopni. Suszymy ok.70 min. Studzimy
  • 2. Połowę malin miksujemy z cukrem waniliowym. Mango obieramy i kroimy w plastry.
    Żelatynę zalewamy odrobiną zimnej wody, a następnie odrobiną wrzątku, dokladnie mieszamy do rozpuszczenia.
  • 3. Kremówkę ubijamy i pod koniec gdy będzie już prawie sztywna dodajemy zmiksowane maliny i żelatynę. Masę wykładamy na zimną bezę. Dekorujemy pozostałymi owocami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Mango

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.78 (9 ocen)

Zdobywca nagrody

Sernik z pianką malinową

To może cię zainteresować