Beza z malinową pianką i mango - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Białka ubijamy ze szczyptą soli i powoli, stopniowo dodajemy cukier. Bijemy do momentu aż piana będzie całkiem sztywna. Na koniec dodajemy ocet i mąkę. Mieszamy dokładnie i wykladamy na papierze do pieczenia formując okrag o średn.ok 30 cm.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i od razu temp.zmieniamy na 150 stopni. Suszymy ok.70 min. Studzimy
2.Połowę malin miksujemy z cukrem waniliowym. Mango obieramy i kroimy w plastry.
Żelatynę zalewamy odrobiną zimnej wody, a następnie odrobiną wrzątku, dokladnie mieszamy do rozpuszczenia.
3.Kremówkę ubijamy i pod koniec gdy będzie już prawie sztywna dodajemy zmiksowane maliny i żelatynę. Masę wykładamy na zimną bezę. Dekorujemy pozostałymi owocami.
Komentarze