BUDYNIOWY BISZKOPT Z MALINOWĄ PIANKĄ

4.5 (155 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Lekki budyniowy biszkopt z budyniu przykryty orzeźwiającą truskawkową pianką jest genialnym pomysłem na każdą okazję!

Ciasto jest bardzo lekkie i delikatne - wręcz takie "niebiańskie" bym nazwala!

Gwarantuje ze zakochacie się zarówno w cytrynowej , jak i truskawkowej wersji.

Spróbujcie!

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI:( 24x28 )
    BISZKOPT BUDYNIOWY:
    * budyń śmietankowy - 5 op
    * cukier - 1 szkl
    * jajka L - 6 szt
    * proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
    KREM:
    * serek "homo" truskawkowy - 560 g
    * śmietana 30% słodka - 600 ml
    * galaretka malinowa - 1 op
    DODATKOWO:* male biszkopty do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Budyniowy biszkopt z malinową pianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Białka ubijamy na sztywno partiami dosypujemy cukier, dodajemy po jednym żółtku.Wsypujemy budyń przesiany z proszkiem do pieczenia i mieszamy szpatułką.Przelewamy na blachę, pieczemy ok.35 minut/180C. Studzimy, kroimy.

    KREM:Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wrzątku, odstawiamy.Zimną śmietanę ubijamy na sztywno, nie przerywając miksowania dodajemy serki Danio i wlewamy zimną, lekko tężejącą galaretkę.

    CAŁOŚĆ:2/3 kremy wykładamy na blat biszkoptowy, przykrywamy drugim blatem.Smarujemy resztą kremu, układamy biszkopciki.Odstawiamy na noc do lodówki.Pycha!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować