Beef jerky

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Pyszna suszona wołowina!!! Uwielbiam tą mięsną przekąskę i zawsze mam pełen słoik w domu.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • 400 g chudej wołowiny
    świeżo zmielony czarny pieprz
    1 buteleczka sosu sojowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sosy Przekąski

Beef jerky - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Najważniejszy krok, od którego zależy, czy beef jerky się uda:
    Wołowinę kroimy na cienkie jak papier plasterki.
    Warto uzbroić się w bardzo ostry nóż i cierpliwość.
    Jeśli to możliwe warto poprosić rzeźnika, by wykonał to za nas krajalnicą.
  • 2. Wymieszać ze świeżo zmielonym czarnym pieprzem, polać sosem sojowym.
    Zostawić na noc do lodówki.
  • 3. Suszyć 6 godzin w maszynie do suszenia grzybów na mocniejszym poziomie.
    Po 3 godzinach przestawić dolną warstwę wyżej, a ta która była na górze na sam dół, by mięso równomiernie się wysuszyło.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieprz Sos sojowy Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować