Pasta z fasoli

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Uwielbiam tą pastę. Smakuje jak smalec!

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 szklanki białej fasoli
    3 cebule
    2 ząbki czosnku
    1 jabłko
    Sos sojowy
    Olej kokosowy
    Sól, pieprz
    Majeranek
    Papryka mielona
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sosy Dodatki Pasty

Pasta z fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę opłukać i moczyć całą noc.
  • 2. Fasolę ugotować w świeżej wodzie do miękkości.
    Uwaga! Nie dodaję soli do gotowania, bo wtedy ziarenka są twarde i pękają.
    Ja gotuję ok. 2 godzin i zostawiam w wodzie, aby zmiękła.
  • 3. Cebulę I czosnek podsmażyć na oleju kokosowym.
  • 4. Dodać obrane jabłko i smażyć chwilę.
  • 5. Fasolę posolić i zblendować z cebulą, czosnkiem i jabłkiem z patelni.
  • 6. Dodać sosu sojowego do smaku.
  • 7. Przyprawić ulubionymi przyprawami.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować