Bazyliowa pomarada

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pomarańczowo-ziołowe orzeźwienie na ciepłe wieczory.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pomarańcze: 1.5 kilograma
    - cytryna: 1 sztuka
    - bazylia: 1 pęczek
    - zimna woda mineralna: 3 szklanki
    SYROP CUKROWY:
    - woda: 1.5 szklanki
    - cukier: 1 szklanka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Napoje Lemoniada

Bazyliowa pomarada - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Bazyliowa pomarada - syrop cukrowy 1. Zagotuj 1 1/2 szklanki wody.
    Zmniejsz ogień i dodaj cukier.
    Mieszaj, aż cukier się rozpuści.
  • Bazyliowa pomarada 2. Wyciśnij sok z pomarańczy i cytryny.
  • Bazyliowa pomarada 3. Zetrzyj skórkę z owoców.
  • Bazyliowa pomarada 4. Dodaj wyciśnięty sok do przestudzonego syropu cukrowego.
    Wsyp skórkę pomarańczowo-cytrynową i posiekaną bazylię.
    Wymieszaj wszystko razem i wstaw do lodówki na co najmniej godzinę.
  • Bazyliowa pomarada 5. W dzbanku umieść kostki lodu, plastry pomarańczy i listki bazylii.
    Wlej schłodzony syrop pomarańczowy.
    Dopełnij zimną wodą mineralną.
    Wymieszaj.
  • Bazyliowa pomarada 6. Przed podaniem trzymaj w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bazylia Cytryna Pomarańcze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować