Zupa bazyliowa

2 (2 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zupa jest wyśmienita. Rodzina była zachwycona.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 średnie pomidory
    2 marchewki
    25 dkg fasoli czerwonej
    5 ząbków czosnku
    3 ziemniaki
    2 łyżki oliwy
    garść ugotowanego makaronu świderki
    garść bazylii świeżej
    3 łyżki sera startego parmezan
    sól.pieprz
Wystaw ocenę:

2 (2 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa bazyliowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę wypłukać i namoczyć na kilka godzin. Ugotować do miękkości, dodać pokrojoną w plastry marchewkę. Gdy fasola jest miękka dodać obrane , wypłukane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz pokrojone pomidory bez skórki. Gotować około 20 min. Czosnek i bazylię rozetrzeć w moździerzu, wymieszać z oliwą. Do zupy tuż przed zdjęciem z ognia dodać roztarty , wymieszany z oliwą i bazylią czosnek oraz ugotowany makaron, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem . Zupę podać w talerzach i posypać startym serem. Można posypać natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bazylia Czosnek Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować