Barszcz z fasolą

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Łatwy

To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obiad. A do tego jest prosta w przygotowaniu.

  • 1 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 udka
    1 pietruszka
    2 marchewki
    Kawałek selera
    Kawałek pora
    1 mała cebula
    0,5kg ziemniaków
    2 średniej wielkości buraki
    1 puszka białej fasoli
    Cytryna
    Koperek
    Kurkuma
    1 płaska mała łyżeczka cukru
    Sól, pieprz
    2 liście laurowe
    2 ziarenka ziela angielskiego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Barszcz

Barszcz z fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka oczyścić i włożyć do garna z wodą, dodać liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz. Gotować około 30 minut. Pokrojoną w kostkę włoszczyznę, ziemniaki i cebulę dodać do mięsa.
    Buraki obrać i gotować do miękkości. Gdy warzywa będą miękkie, ostudzone buraki zetrzeć na tarce z dużymi oczkami w wraz z wodą, w której się gotowały, przelać do zupy.
    Ugotowane mięso oddzielić od kości i skóry, rozdrobnić i dodać do zupy.
    Fasolę odsączyć z zalewy i również dodać do zupy. Zupę doprawić sokiem z cytryny, cukrem i kurkumą, w razie potrzeby dosolić i dodać pieprzu.
    Na koniec zupę połączyć z zahartowaną śmietaną i posiekanym koperkiem. Chwilę pogotować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Fasola Koper Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować