Bardzo dobra biała kiełbasa

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Często bywają u nas znajomi, którzy przychodzą głodni, bo wiedzą, że u mnie można zawsze zjeść coś dobrego. Przepis przysłała Krystyna Fijałkowska.

  • Łatwy

Składniki:

  • - biała kiełbasa: 1 kilogram
    - surowy boczek (chudy w plastrach): 70 dekagramów
    - cebula (duża): 2 sztuki
    - oregano suszone (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - estragon suszony (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Bardzo dobra biała kiełbasa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę kroimy w ok.
    5-cm kawałki. Każdy kawałek
    owijamy plastrem boczku
    i ciasno układamy w naczyniu
    żaroodpornym. Roladki
    ustawiamy pionowo.
  • 2. Cebule obieramy, kroimy
    w krążki i posypujemy roladki.
    Oprószamy obficie estragonem
    i oregano. Naczynie
    przykrywamy i wstawiamy
    na 35 minut do rozgrzanego
    do temperatury 180 °C piekarnika.
    Podajemy na gorąco
    z wytopionym podczas
    pieczenia sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała kiełbasa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować