Bajaderki w kropeczki

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Bajaderki w kropeczki. Idealna przekąska na dziecięce przyjęcie. Pracy niezbyt dużo, efekt wow a do tego zapasy resztek można idealnie spożytkować, serdecznie zapraszam:)

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g suchego ciasta biszkoptowego
    100 g suchej pszennej bułki
    65 g gorzkiej czekolady
    50 g mlecznej czekolady
    3 łyżeczki powideł
    3-4 łyżki mleka
    1-2 łyżki miodu
    110 g kolorowych lentilek
    aromat rumowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka Bajaderka

Bajaderki w kropeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Suche pieczywo przekładamy do woreczka strunowego i rozdrobnić przy pomocy wałka do ciasta. Najlepiej uderzać nim w woreczek. Powinny powstać okruchy, nie za duże.
  • wymieszać okruchy z czekolada 2. W kąpieli wodnej rozpuścić czekolady, można zrobić to w jednej misce. Przelać roztopioną czekoladę do okruchów, dodać mleko, powidła, miód i aromat. Dokładnie wymieszać.
  • dodać cukierki 3. Wsypać cukierki i po raz ostatni wymieszać. Formować kuleczki mniej więcej rozmiaru piłek ping-pongowych. Odstawić do lodówki na około 2 godziny, smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować