1.białe ciasto:
Do miski pokruszyć drożdże, posypać cukrem, rozetrzeć łyżką do uzyskania płynnej konsystencji. Wlać mleko, wymieszać. Dodać jajko, olej i mąkę, krótko wyrobić na jednolite ciasto. Podzielić na 3 części. Jedną z nich odłożyć i podzielić na 8 równych części. Każdą z nich rozwałkować na kształt owalu i wymiarach ok. 21x7 cm.
2.kakaowe ciasto:
Do 2 białych części ciasta dodać kakao i wodę, wyrobić ciasto do uzyskania jednolitego koloru. Podzielić na 8 równych części. Każdą z nich rozwałkować na kształt owalu o wymiarach ok. 20x8 cm, zwinąć wzdłuż krótszych boków w rulony. Kakaowe ruloniki ułożyć na środku rozwałkowanych kawałków białego ciasta, owinąć nim dookoła i zlepić brzegi. Gotowe rulony układać w silikonowej formie. Całość lekko ucisnąć z wierzchu, zostawić do wyrośnięcia.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C, piec ok. 30-40 minut. Ostudzić.
3.do polania:
Obie czekolady osobno rozpuścić nad parą wodną. Najpierw polać mleczną czekoladą, a następnie po wierzchu polać białą czekoladą, posypać czekoladową posypką. Zostawić do zastygnięcia.
Komentarze