Babka z rabarbarem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 5 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Tak prosta i taka pyszna

  • 1 godz. 5 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka
    2 laski rabarbaru
    150 gramów masła
    50 gramów mąki ziemniaczanej
    200 gramów mąki orkiszowej tortowej
    1/3 szklanki cukru
    1 paczka cukru z prawdziwą wanilią
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Dodatkowo:
    Masło, bułka tarta do formy i cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki

Babka z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rabarbar myję, obieram, kroję na kawałki i posypuję cukrem.
    Ucieram masło z cukrem waniliowym i cukrem, dodaję jajka i ukręcam na jasny krem.
    Przesiewam obie mąki z proszkiem do pieczenia i dodaję do maślanej masy, dokładnie łączę wszystkie składniki. Rabarbar odsączam z nadmiaru płynu, dodaję do ciasta.
    Keksówkę smaruję masłem i wysypuję bułką tartą. Babkę piekę 50-55 minut w 190 stopniach, do suchego patyczka.
    Po przestudzeniu posypuję cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rabarbar

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować